Wat kun je met de Oculus Rift?

Fun
Het is de droom van bijna ieder mens: vliegen als een vogel. De game Birdy, die speciaal is ontwikkeld voor de Oculus Rift, werkt samen met een apparaat waarop je kunt gaan liggen. Even wapperen met je armen en je vliegt de wolken in, terwijl je stuurt door naar een kant te zweven. Het apparaat beweegt met je mee, waardoor je echt het idee hebt dat je vliegt. Om het helemaal af te maken, blaast een flinke ventilator wind in je gezicht. Naast vliegen is het ook mogelijk om met Oculus Rift te bungeejumpen en te karten.  

​​​De Japanse seksspeeltjesfabrikant Tenga is al druk bezig met ontwikkelingen van speciale seksuele ervaringen voor de Oculus Rift. Als je de Oculus Rift op je hoofd zet, zie je een vrouw in een strak broekje die over het bed buigt. Ze beweegt speels, speciaal voor jou. Maar daar houdt het niet op: de game werkt met de Novint Falcon, een apparaat dat voornamelijk wordt gebruikt om haptische feedback bij games te geven. In plaats van een geweer of stuur, is de Novint Falcon bij deze game een speciale seksaccessoire. De bewegingen lopen synchroon met hetgeen dat je op het scherm ziet. Of het nu hand-, mond- of eigen werk is.

Serious work
De Oculus Rift is uitermate geschikt voor trainingen en opleidingen. Oranje gebruikt de bril als voorbereiding op het WK, net zoals het Amerikaanse en Noorse leger hun soldaten traint in het rijden met pantservoertuigen.

Maar ook de huidige generatie zal helemaal open staan voor leren met de Oculus. Leerlingen kunnen op een leuke manier ervaringen opdoen. Alle zintuigen worden geprikkeld, zodat de lesstof beter beklijft.

Met de Oculus Rift kunnen ook aankopen op het internet aantrekkelijker worden gepresenteerd. Facebook ziet hier veel in en wil de verkooprijs van de Oculus graag laaghouden. De prijs van circa € 300,- tot € 500,- weerhoudt overigens Chinezen niet. Zij hebben inmiddels honderdduizenden brillen gekocht en lopen nu aan tegen een uitleververbod.

Niet alleen Facebook, maar ook andere webshops zullen dit spoor gaan volgen. Denk dat je al even kan ‘proeven’ aan een hotel(kamer), voordat je gaat boeken. Of verschillende stranden uitprobeert, voordat je op reis gaat.

De Oculus Rift is een geweldige ‘uitvlucht’ voor mensen die de deur niet meer uit kunnen. Ouderen bijvoorbeeld. Zij stappen wellicht straks in de virtuele wereld van de Oculus. Lopen gezellig op de markt en doen hun aankopen die in de echte wereld worden thuisbezorgd.

Organisaties zouden ook hun visie kunnen verbeelden via de Oculus. Zo nemen zij hun medewerkers makkelijk mee in hun toekomstbeeld. En wie weet komt er een anti-burnout gezondheidsprogramma, waarbij de Oculus je elke dag optimaal laat ontspannen. Of gaan kerken de Oculus gebruiken om mensen het hiernamaals te laten ervaren.

De toekomst
Google heeft de plank misgeslagen met de Google Glass en inmiddels is de beste ontwikkelaar vertrokken naar Oculus. Google laat het hierbij niet zitten en ontwikkelt nu aan een variant van de Oculus.

Waarschijnlijk heeft in 2016 elk gezin een Oculus in huis. Nu zorgen dat er voldoende programmeurs worden opgeleid!

Trace Menu